ZDRAVILNI SOKOVI
so presni sokovi iz sadja in zelenjave.
- korenjev sok (odlično deluje na sluznico želodca in črevesja, odpravlja drisko, preprečuje zapeko v želodcu, preganja gliste, vsebuje karotin, ki krepi ostrino vida…);
- paradižnikov sok (čisti organizem in deluje proti neprijetnim telesnim vonjavam);
- krompirjev sok (zelo zdravilen pri razjedah na želodcu in črevesju);
- sok zelene (zelo bazičen in s tem veže v telesu sproščene kisline, vzpodbuja izločanje vode iz telesa in s tem strupnin);
- sok robidnic (vzpodbuja delovanje jetrnih celic, vsebuje ogromno železa in številne elemente, ki vplivajo na vsrkavanje železa v kri);
- zeljni sok (zelo učinkovit pri želodčnih razjedah);
- sok jagodičevja. . . in še bi lahko naštevala.
- da jih morate ob zaužitju zelo dobro in skrbno pomešati s slino in jih zadržati nekaj trenutkov v ustni votlini,
- da sta zelenjava in sadje vzgojena biološko,
- da njihov zdravilni učinek dosežemo samo, če jih pijemo redno (pa če tudi je to deciliter na dan)
- vedno, vedno in še enkrat vedno stisnite sveže sadje oz. zelenjavo.
SVEŽE STISNJEN SOK JAGOD, MALIN IN KORENJA:
V posodo za sadje sokovnika damo peščico sveže nabranih jagod, malin in 3 mlade, očiščene, za prst debele korenčke, ki jih predhodno narežemo na kolobarčke. Aktiviramo sokovnik, ki nam za tako količino jagodičevja in korenja iztisne 1 dcl svežega soka.
Uživajmo ob vsakem požirku in ga skrbno zadržimo v ustih nekaj sekund. Dajmo okušalnim brbončicam v ustni votlini možnost okušanja in encimom v slini, da se pomešajo s sokom. Naše telesne celice bodo tako prejele vse sestavine v soku.
Lepo vas pozdravljam,
Jana