Naravna hrana: zdravilni sokovi

junij 2020
Naravna hrana: zdravilni sokovi

ZDRAVILNI SOKOVI

so presni sokovi iz sadja in zelenjave.

 

Privoščite si kdaj:

- korenjev sok  (odlično deluje na sluznico želodca in črevesja, odpravlja drisko, preprečuje zapeko v želodcu, preganja gliste, vsebuje karotin, ki krepi ostrino vida…);

- paradižnikov sok (čisti organizem in deluje proti neprijetnim telesnim vonjavam);

- krompirjev sok (zelo zdravilen pri razjedah na želodcu in črevesju);

- sok zelene (zelo bazičen in s tem veže v telesu sproščene kisline, vzpodbuja izločanje vode iz telesa in s tem strupnin);

- sok robidnic (vzpodbuja delovanje jetrnih celic, vsebuje ogromno železa in številne elemente, ki vplivajo na vsrkavanje železa v kri);

- zeljni sok (zelo učinkovit pri želodčnih razjedah);

- sok jagodičevja. . . in še bi lahko naštevala.

 

Za vse presne sokove pa velja,

- da jih morate ob zaužitju zelo dobro in skrbno pomešati s slino in jih zadržati nekaj trenutkov v ustni votlini,

- da sta zelenjava in sadje vzgojena biološko,

- da njihov zdravilni učinek dosežemo samo, če jih pijemo redno (pa če tudi je to deciliter na dan)

- vedno, vedno in še enkrat vedno stisnite sveže sadje oz. zelenjavo.

 

SVEŽE STISNJEN SOK JAGOD, MALIN IN KORENJA:

V posodo za sadje sokovnika damo peščico sveže nabranih jagod, malin in 3 mlade, očiščene, za prst debele korenčke, ki jih predhodno narežemo na kolobarčke. Aktiviramo sokovnik, ki nam za tako količino jagodičevja in korenja iztisne 1 dcl svežega soka.

Uživajmo ob vsakem požirku in ga skrbno zadržimo v ustih nekaj sekund. Dajmo okušalnim brbončicam v ustni votlini možnost okušanja in encimom v slini, da se pomešajo s sokom. Naše telesne celice bodo tako prejele vse sestavine v soku.

 

Lepo vas pozdravljam,

 

Jana