Črni ribez, vse vrste jagod, maline, rdeči ribez, brusnice in borovnice.
Zelo so dragoceni in bogati z vitamini. Vsebujejo ogromne količine vitamina C, A, rudninske sestavine in bazične snovi.
Sadeži pridejo najbolj do veljave, kadar jih uživamo presne. Kadar v naravi dozorijo, vsebujejo lastni sladkor, vitamine, barvine in nam dajejo neverjetne regeneracijske moči.
Divji sadeži imajo to prednost, da zrastejo docela biološko in njihove zdravilne vrednosti se razvijejo v celoti.
Pri pomanjkanju delovanja jeter in trebušne slinavke pomagajo BOROVNICE.
Proti revmi in artritisu, pa proti rakavim celicam, ugodno delujejo na jajčnike, na ščitnico, na vse hormonske žleze DIVJE JAGODE.
Proti prehladom, za pospešeno delovanje bezgavk, zmanjšujejo nagnjenost k nalezljivim boleznim dihal, nagnjenosti h krvavitvam, predvsem dlesni, pomagajo JAGODE, ČRNI RIBEZ, MALINE, RDEŽI RIBEZ.
Jagodne sadeže lahko shranimo cele v zamrzovalniku in jih v zimskih dneh dodajamo k sadni solati s kivijem in banano, ali jih vkuhamo v puding, dodamo v biskvit, ali naredimo iz njih, ko se odtalijo, kar presno kašo.
Iz zamrzovalnika vzamete skodelico jagodnih sadežev. Ko se odtalijo, jih namestite na cedilko in z žlico pregnetite. Sok, ki se izloči iz sadežev, popijte ali dodajte v smuti, ostanek sadja pa razmažite na kruh, polnite kekse ali biskvit.
Če želite slajšo obliko presne kaše, dodajte stevijo ali žličko kokosovega sladkorja, agavin sirup, med,…
Lepe prihajajoče dneve vam želim,… jesen je pred vrati.
Jana